Durf te Leiden

Iedereen wil moedig zijn. En moedig leiderschap is in deze tijd van continue verandering harder nodig dan ooit. Omdat creativiteit en innovatie cruciaal zijn voor organisaties. En omdat er moed nodig is om creatieve oplossingen te bedenken en nieuwe manieren van werken en organiseren te integreren. 

Maar wat ís eigenlijk moedig leiderschap? Kun je dat wel leren of moet je dat in je hebben? En hoe kun je het leiderschap in jezelf en in anderen ontwikkelen?

Over de training Durf te Leiden

Uit onderzoek blijkt dat moedig leiderschap geen aangeboren eigenschap is, maar een verzameling vaardigheden die je kunt leren. En dat moed meetbaar, leerbaar en observeerbaar is. Niet angst is de grootste belemmering voor moed, maar ons pantser. De manier waarop we ons proberen in te dekken en te beschermen en daardoor helaas ook een belangrijk deel van onszelf niet laten zien in ons werk.

In de 3-daagse training Durf te Leiden leer je de vier vaardigheden die de pijlers vormen van moedig leiderschap: het hanteren van kwetsbaarheid, het leven vanuit je waarden, bouwen aan vertrouwen en sterker worden van tegenslag.

Je krijgt inzicht in hoe gebrek aan moed er in organisaties uitziet. En in de ondermijnende gevolgen van een cultuur waarin schaamte de hoofdrol speelt en kwetsbaarheid niet getoond mag worden. Je leert de concepten en de taal waarmee je deze soms ongrijpbare termen bespreekbaar kunt maken op een manier die past bij jou en bij je organisatie. Maar vooral leer je de tools die je helpen om moed concreet te maken, zodat je lastige gesprekken kunt voeren over cruciale, ingewikkelde onderwerpen.

Praktische informatie

Deze 3-daagse training is gebaseerd op het boek van Brené Brown, Durf te Leiden. In drie intensieve dagen gaan we met maximaal 12 personen aan de slag met het programma Dare to Lead™. Er is een mooi vormgegeven werkboek uit Amerika, er zijn video’s waarin Brené toelichting geeft bij de concepten. Er zijn praktische oefeningen en veel tools die je zo in de praktijk kunt gebruiken.

De training vindt plaats in onze vaste trainingslocatie Om de Hoek in Den Haag, waar we verzorgd en verwend worden met heerlijke lunches, een prachtige trainingsruimte met een gezellige woonkeuken en een heerlijke tuin, die we helemaal voor onszelf hebben.

De Durf te Leiden-training is ook bij uitstek geschikt om in-company vorm te geven. Dat kan in twee volledige dagen of in een aantal bijeenkomsten in de vorm van een langer traject. 

Over Marjon als trainer

Als je snapt hoe dingen werken, kun je beginnen met ze te veranderen. Daarom geef ik je kennis en inzicht in hoe wij als mensen in elkaar zitten. Hoe patronen in ons brein werken. Zodat je snapt hoe je dat kunt veranderen.

Ik zorg voor een veilige setting waarin je op je eigen manier je eigen leerproces kunt doorleven. Ik deel mijn eigen ervaringen en worstelingen en sluit aan bij wat er nodig is en tegelijkertijd zorg ik dat we de noodzakelijke stappen nemen. Ik ben gecertificeerd facilitator van alle trainingsprogramma van Brené Brown en je mag vertrouwen op mijn expertise in de uitleg van haar werk.

We delen met elkaar onze verhalen en hebben ook nog plezier met elkaar. Trainingen van mij zijn niet zweverig, wel hard(t) werken.

Marjon Bohré - icoon blauw

"In the past jobs were about muscles, now they’re about brains, but in the future they’ll be about the heart"
- Minouche Shafik

Is deze training iets voor jou?

Wil je aan de slag met moedig leiderschap? Meld je dan via de button hieronder aan voor de open training. Of neem contact met mij op voor de mogelijkheden in jouw team of organisatie.

Marjon Bohré - Durf te Leiden

Aankomende training

De eerstvolgende training Durf te Leiden is van 16-18 september 2019.

Voor wie: Ik streef naar een zo divers mogelijke groep van leiders, professionals, coaches en trainers, mannen én vrouwen.
Met hoeveel: Max. 12 personen (VOL)
Wanneer: 16-18 september. De tijden zijn van 9.00-17.00u. Op woensdag ronden we de training om 15.00u af. De dagen zijn zónder overnachting.
Waar: Om de Hoek, Schuytstraat 52, Den Haag
Investering: € 997,- ex BTW. Dit is een tarief met eenmalige pilotkorting!