Lezingen
Heb je behoefte aan inspiratie? Wil je meer weten over menselijkheid, perfectionisme, moedig leiderschap of kwetsbaarheid? Zoek je naar een manier om (online) verbinding te creëren met je team of organisatie?
Mijn lezingen zijn interactief, leerzaam en inspirerend. Gebaseerd op wetenschappelijke inzichten én praktisch toepasbaar door de vele concrete voorbeelden. Jouw doelgroep gaat met nieuwe inzichten én stof tot nadenken weer de deur uit.
Een duidelijke opbouw, prachtige beelden, een concrete vertaling van abstracte begrippen naar de praktijk van elke dag èn ruimte voor vragen en interactie, deze combinatie maakt dat de deelnemers zich betrokken voelen. En tips leren die ze direct kunnen toepassen in het dagelijks leven.
Een lezing of workshop van mij is altijd zijn gebaseerd op wetenschappelijke inzichten en vertaald naar concrete en toepasbare voorbeelden. Dat levert inspiratie op, èn tools om de inzichten direct toe te kunnen passen. Het resultaat is een fijne break in de dagelijkse hectiek en drukte. We ontwikkelen met elkaar nieuwe taal voor dingen die je soms moeilijk onder woorden kunt brengen. En misschien nog wel belangrijker: het geeft een gevoel van verbinding met elkaar.
Fysiek of online
Vaak heeft de fysieke ontmoeting de voorkeur als het gaat om een workshop of lezing. Maar als dat niet lukt of er een andere voorkeur is vanwege afstand tussen de deelnemers of omdat flexibiliteit dat vraagt, dan kunnen we ook online een zinvolle bijeenkomst organiseren. Neem contact met me op voor de mogelijkheden.
In de afgelopen jaren verzorgde ik webinars, (online) lezingen en workshops voor Psychologie Magazine, Avans, DSM, Unilever, Veilig Thuis Kennemerland, Belastingdienst en vele andere organisaties.
Praktische informatie
Een fysieke workshop of lezing bespreek ik graag met je voor. We maken afspraken over de inhoud én de vorm. En ook de technische ondersteuning komt aan bod. Ik stem de lezing of workshop graag af op het doel dat je wilt bereiken voor je publiek. En elke lezing of workshop kan in Nederlands of in Engels worden gegeven.
Heb je voorkeur voor een online lezing? Dan gebruiken we Zoom of een digitaal platform dat je organisatie de voorkeur geeft. Als we Zoom gebruiken, dan stuur ik je een link voor de lezing, die je kunt verspreiden onder de deelnemers. Dat bericht is ook voorzien van een korte eenvoudige instructie, die voor iedereen goed te volgen is. Ook voor mensen die niet zo gewend zijn om digitaal te werken. De deelnemers kunnen voorafgaand aan de lezing Zoom installeren op hun computer en checken of audio en video goed werken.
Kort voor de lezing hoeven de deelnemers alleen nog op de link te klikken en kunnen ze digitaal aansluiten bij de lezing. Tijdens de lezing deel ik sheets via het scherm. En via de chatfunctie kunnen deelnemers vragen stellen.
Een lezing duurt over het algemeen in totaal 60-90 minuten. Daarvan is de laatste 10-15 minuten beschikbaar om met elkaar in te gaan op vragen of inzichten. Na afloop ontvang je een bericht met daarin de slides, zodat je die kunt delen met de deelnemers.
Heb je specifieke wensen? Voor een workshop of een training? Laat het me weten! Ik denk graag met je mee.
Over Marjon Bohré
Bedrijfskundige, organisatie-psycholoog, lerares geschiedenis. Executive (team)coach, gecertificeerd facilitator van de trainingen van Brené Brown, mindfulnesstrainer. Learning junkie, PhD-candidate. Manager, adviseur, facilitator, coach, trainer, ex-ambtenaar. Gefascineerd door de combinatie van mens en werk. Waar dat goed gaat, maar meer nog waar het schuurt.
En ook: moeder, echtgenote, zus, vriendin. Dochter en schoondochter, kleindochter uit grote Haagse families. Oud-Wageninger, geboren in Breda en getogen in vijf steden in midden-Nederland. Leest alles wat letters heeft. Schreef gedichten en een boek. Kan niet tekenen, maar ontspant van schilderen. Houdt van reizen en taartenbakken. En van het uitpluizen van vage begrippen als menselijkheid, vertrouwen, verbinding en moed.
Wil graag begrijpen hoe mensen in elkaar zitten. Hoe het komt dat wij doen zoals wij doen. En hoe we er samen het beste uit kunnen halen.
Reviews over lezingen van Marjon
– Elize Nagtegaal, Parnassia Groep
– Mirjam Krowinkel, VAB
– Marieke Vreugdenhil, ABGL
– Yvonne van Dongen, VAB
"Connection, the ability to feel connected, is neurobiologically wired, that's why we are here!"
– Brené Brown
Een lezing organiseren?
Dit zijn onderwerpen waar ik veel over spreek, zowel fysiek als online:
1. Menselijkheid in organisaties
We willen het allemaal, maar wat is dat dan eigenlijk? Menselijkheid, de menselijke maat? In deze lezing leer je wat de elementen van menselijke organisaties zijn. Waarom en hoe het vaak fout gaat en wat je precies als leidinggevende kunt doen om meer ruimte te maken voor menselijkheid. Een (soms pijnlijk) herkenbaar verhaal met volop inspiratie voor een betere en menselijkere wereld.
2. De perfectieparadox – stoppen met perfectionisme zodat je beter wordt
Je denkt misschien dat je gezond perfectionistisch bent, maar dat bestaat dus niet. Perfectionisme is een verslaving die je ziek maakt en ook nog eens weinig goed doet voor de resultaten van je organisatie. Stoppen dus, maar hoe dan? In deze lezing vertel ik je waarom perfectionisme een slecht idee is en welke vaardigheden je kunt leren om perfectionisme los te laten, voor jezelf, of voor je team of organisatie.
3. Emoties doe je maar thuis – over emoties op de werkvloer
Huilen bij de baas? Liever niet! Of kun je gevoelens toch beter wel mee nemen naar je werk? In deze lezing vertel ik je welke cruciale informatie in emoties ligt besloten en waarom emoties op het werk ons juist effectiever maken. En óók hoe je om kunt gaan met die ene collega die altijd uit z’n slof schiet of niet in beweging komt door onzekerheid.
4. De 4 pijlers van moedig leiderschap – durf te leiden
Wat vraagt het van ons als leiders om moedig te zijn? Aan de hand van vier pijlers leer je wat je te doen hebt om je niet door angst te laten leiden. Hoe je je rol als leider kunt nemen in situaties van kwetsbaarheid en onzekerheid. En hoe je kunt werken aan verbinding en vertrouwen.
5. Omgaan met kwetsbaarheid – stevig staan in de arena’s van het leven
Wat maakt eigenlijk dat kwetsbaarheid voor ons zo ongemakkelijk is? In deze lezing leer je de mythes van kwetsbaarheid, hoe we ons (soms onbewust) proberen te beschermen tegen dat ongemak en wat perfectionisme daar mee te maken hebt. En je ontdekt waarom èn hoe kwetsbaarheid juist noodzakelijk is om verbinding te ervaren.
Liever een ander onderwerp? Neem contact met me op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden
Interesse in een lezing?
Stuur me een mail via de knop hieronder. Laat me weten voor wie, wanneer en welke lezing je in gedachten hebt. Ik neem dan zo snel mogelijk contact met je op.
Voor wie: voor teams, groepen die (online) geïnspireerd willen worden en even wat anders willen horen dan werk alleen.
Met hoeveel: groepen van 5 tot 100+ personen
Wanneer: in overleg plannen we een datum en tijdstip
Waar: fysiek of online
Wat kost het: ik maak graag een voorstel voor je.