Over Marjon Bohré - missie visie expertise ervaring en verhaal

Over Marjon Bohré

Mijn verhaal

Toen ik net kon lezen, pakte ik de krant en vroeg aan mijn moeder: ‘mam, wat zijn pa-le-stij-nen?’ Ik wilde graag snappen, begrijpen, hoe de wereld om mij heen in elkaar zat. En dat is nooit veranderd.

In mijn jeugd verhuisden we geregeld. Om de twee jaar zat ik op een nieuwe school. Ik leerde de zachte ‘g’ en de gooise ‘r’. En ontwikkelde een sociale antenne voor de ongeschreven regels van het spel en hoe die ons gedrag bepalen.

Verdrietige gebeurtenissen maakten me al jong duidelijk dat het leven kwetsbaar is. Nog elke dag voel ik de wens om alles uit het leven te halen wat erin zit en intensief te leven. Grootse plannen bedenken en mooie dromen waarmaken. Maar ook het ongemak aangaan en de donkere kant onder ogen zien.

Nog steeds ben ik op onderzoek. Wil ik graag begrijpen wat mij en de mensen om mij heen beweegt. Hoe het komt dat wij doen zoals wij doen. En hoe we er samen het beste uit kunnen halen.

Mijn missie

Meer menselijkheid in organisaties. Dat is mijn missie. Omdat ik geloof dat mensen in een veilige omgeving meer van zichzelf laten zien. En dat dat niet alleen goed is voor hun eigen welzijn, maar ook voor de resultaten.

Ik geloof dat mensen graag hun beste zelf willen zijn. Dat ze graag ergens bij horen en een zinnige bijdrage leveren aan iets dat voor hen belangrijk is. Dat ze vol willen gaan voor een organisaties waar ze de ruimte krijgen om te zijn wie ze werkelijk zouden kunnen zijn. Een omgeving waar ruimte is voor menselijkheid, voor emoties en ongemakkelijke gesprekken. Waar leiders de moed hebben om échte gesprekken te voeren over wat er toe doet. Zowel voor de mens als voor de resultaten.

Ik geloof dat leiders de opdracht hebben om deze omgeving met en voor hun medewerkers te creëren. Dat menselijke omgevingen leiden tot meer creativiteit, meer innovatie en meer resultaten. Daar wil ik aan bijdragen door leiders te helpen hierin het moedige voorbeeld te zijn.

Mijn kennis en ervaring

Ik ben een learning junkie en ik hou van diversiteit in mijn werk. Ik volgde
vier studies en werk momenteel aan promotie-onderzoek bij de Universiteit Leiden naar menselijkheid in organisaties. Heb allerlei trainingen gevolgd over positieve psychologie, deep democracy en mindfulness. Ik hou van de harde kant van resultaten én de complexe kant van maatschappelijk belang. Die afwisseling komt terug in de verschillende rollen die ik heb gehad.

Een greep uit mijn werk

• Organisatie-adviseur
• Leidinggevende (operationaal en strategisch)
• Executive coach
• Docent InHolland Academy Post-HBO
• Gecertificeerd NIP arbeids- en organisatiepsycholoog
• Gecertificeerd facilitator van alle trainingsprogramma’s van prof dr Brené Brown: The Daring Way™, Rising Strong™, The Gifts of Imperfection™ en BOLD™ en Dare to Lead™. 
Als case-consultant deed ik supervisie voor aankomende facilitators van haar werk. Daarnaast was ik zes jaar lang groupleader van de facilitators van de regio van Europa, Midden- Oosten en Afrika. En op verzoek van Brené Brown werk ik met AW Bruna Uitgevers samen aan de Nederlandse vertalingen van Brené’s boeken.

Kijk op LinkedIn voor meer informatie.

In 2009 zocht ik een plek waar ik de afwisseling van rollen én van organisaties kon combineren. Dat viel niet mee. In elke leuke functie zat ook gelijk een beperking. ‘Hoe zou het zijn als ik dit zelf eens ga vormgeven?’, was de vraag zich aandiende. Een eigen bedrijf stond al langer op mijn dromenlijstje. En dus begon ik mijn eigen bureau. Ten tijde van de financiële crisis. Het was een spannende tijd, maar het voelde ook als iets wat de bedoeling was. Het is goed uitgepakt; mijn werk bestaat uit de combinatie van interim management, (team)coaching, trainen, advies en ik maak ruimte om onderzoek te doen en te schrijven.

 

Dit vind ik ook belangrijk

Met mijn man en onze twee dochters woon ik in Rijswijk, Zuid-Holland. Ik hou van
taarten bakken en schilderen, van citytrips en van Zeeland. Mijn waarden zijn moed, nieuwsgierigheid en vriendelijkheid en ik probeer elke dag te kiezen voor gedrag dat die waarden in praktijk brengt. Ik realiseer me geregeld dat de wereld om ons heen vol is van verleidingen die mij regelmatig van dat pad af brengen en daarom omring ik me graag met mooie, betekenisvolle dingen, zoals sieraden, quotes en kunst, die me herinneren aan wat voor mij belangrijk is.

Nieuwsbrief

Meld je aan voor de nieuwsbrief en ontvang elke twee weken een artikel met inspiratie en tips over menselijkheid, vertrouwen, verbinding of moed. Ik waardeer het zeer als je mij volgt!

In de media

Over mij en mijn werk verschenen artikelen, interviews en publicaties in onderstaande media.

Marjon Bohré Margriet More
Marjon Bohré HR OVerheid
Marjon Bohré - A&O items

Marjon Bohré is aangesloten bij

het Nederlands Instituut voor Psychologen, de Orde voor Organisatie Adviseurs, de communities van facilitators van prof. dr. Brené Brown, is geregistreerd CRKBO-docent en werkt als certified e-coach samen met ecoachpro.

Marjon Bohré - de Orde voor Organisatie Adviseurs
Marjon Bohré - Certified Daring Way Facilitator
Marjon Bohré - Certified-Dare to Lead-Facilitator-Seal

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons cookiebeleid.

Privacy Settings saved!
Cookie-instellingen

Op deze website worden verschillende cookies gebruikt. We maken onderscheid tussen functionele, analytische en marketing-cookies. Je kunt zelf kiezen welke cookies wel en niet geplaatst mogen worden.


We meten bezoekers op onze website via Google Analytics, om onze website te verbeteren Het bijhouden van bezoekgedrag is geanonimiseerd en dus niet terug te leiden naar jouw persoon.
  • _ga
  • _gid
  • _gat

Liever niet
Accepteren